Nieuwsarchief


28 jun. 2020

Geacht kringbestuur, gilden aangesloten bij Kwartier van Oirschot

Hierbij laat ik u weten dat het binnen de 1,5 meter samenleving in het kader van de corona crisis, gelet op het groot aantal bezoekers en deelnemers, niet mogelijk is om de 76e provinciale herdenking van de Brabantse gesneuvelde militairen en verzetsstrijders op 16 september te Waalre ongewijzigd te laten doorgaan. 

In samenwerking met Omroep Brabant hebben wij gekozen voor een waardige doch sobere herdenking in het gedachtenismonument het Oude Willibrorduskerkje. Deze herdenking is besloten, doch wordt door Omroep Brabant vanaf 19.00 uur rechtstreeks uitgezonden. 

Gelet op het besloten karakter van de herdenking en de beperkte ruimte in het Oude Willinrordukerkje moeten wij dit jaar noodgedwongen herdenken zonder de aanwezigheid van gilden. Ons verzoek aan de gilden behorende tot de Kring Kwartier van Oirschot om bij de herdenking op 16 september aanwezig te zijn kunnen wij dan ook geen gestand doen. 

Het bestuur hoopt op uw begrip voor het genomen besluit en stelt het bijzonder op prijs indien het bij de 77e provinciale herdenking op woensdag 15 september 2021 op de aanwezigheid van de gilden behorende tot de Kring Kwartier van Oirschot mag rekenen.

Mag ik u verzoeken om deze mail ter kennis te brengen van de besturen van de tot de kring Kwartier van Oirschot behorende gilden. 


zo 7 jun. 14:01

Beste gilde broeders en zusters

Ik wil jullie mededelen dat de vrije wedstrijd schieten in casteren op 21 juni 2020 niet door gaat.

Wedstrijd van 27 juni tegen middelbeers is verplaatst naar 4 juli 2020  18.30 in middelbeers.

Wel denk allen aan de ander halve meter regel.

Middelbeers geeft aan dat we ook daarom buiten blijven

De wedstrijd tegen middelbeers gaat verder nergens om ( voor prijzen )  maar de inleg is € 5,00 en rest vd avond drinken daarvoor.


4 jun. 2020 21:07

Het lag in de verwachting vanwege de coronamaatregelen.

De kleine verbroedering op 13 juni 2020 bij het Gilde St Joris Hoogeloon gaat niet door.

Het is niet mogelijk om binnen de geldende Coronamaatregelen deze afspraak/verbroedering door te laten gaan.

Wij (overheid van Gilde St Joris Hoogeloon) stellen voor dat het volgend jaar (2021) wel bij ons kan plaatsvinden.


di 12 mei 22:15

Het gildefeest in Wintelre is verplaatst van 23-8-2020

naar 15-05-2022